Carnati de casa

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 21 Noi 2014 | 12502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg carne vita
  • 1 1/2 plic boia de ardei iute
  • 1 plic boia de ardei dulce
  • piper
  • condimente pentru carnati
  • sare
  • mate de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate condimentele. La sfarsit adaugam sare dupa gust si lasam deoparte carnea pana spalam matele.

Luam matele si le punem in apa cu sare.Eu le-am avut de la vita si a trebuit sa le rad cu cutitul pe ambele parti,se rup foarte repede daca apesi tare pe ele cu cutitul.Dupa care le spalam de vreo cateva ori in apa amestecata cu sare.Dupa ce am aruncat apa spalam matele cu putin cimbru.

Umplem matele cu carnea amestecata anterior.Luam capetele la carnat si le legam cu ata

Intr-un ceaun adaugam bucati de grasime de vita,il punem la foc si lasam sa se topeasca.Cand vedem ca este suficient de incins uleiul adaugam carnati in ceaun.In timp ce ii prajim ii mai intepam cu furculita dar nu de prea multe ori.Ii prajim pe ambele parti apoi ii scoatem afara intr-un lighenas.Si repetam la fel pentru restul carnatilor.

Daca va raman carnati dupa ce vati saturat de mancat ii rupeti bucati si ii asezati intr-o oala.Dupa ii acoperiti cu uleiul in care ati prajit carnati,iar daca nu iati acoperit pe toti mai adaugati ulei de floarea soarelui si ii dati intr-un loc racoros.Ei trebuie sa stea acoperiti de ulei altfel se strica

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

22.11.2014, 11:48

va multumesc

claudiaO 1

24.11.2014, 08:38

carnati ...hmm....deja mi-e gandul la Craciun si la pregatiri

gaby_gabytza 1

13.04.2016, 21:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa