Carnati de casa

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 21 Noi 2014 | 8793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg carne vita
  • 1 1/2 plic boia de ardei iute
  • 1 plic boia de ardei dulce
  • piper
  • condimente pentru carnati
  • sare
  • mate de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate condimentele. La sfarsit adaugam sare dupa gust si lasam deoparte carnea pana spalam matele.


Luam matele si le punem in apa cu sare.Eu le-am avut de la vita si a trebuit sa le rad cu cutitul pe ambele parti,se rup foarte repede daca apesi tare pe ele cu cutitul.Dupa care le spalam de vreo cateva ori in apa amestecata cu sare.Dupa ce am aruncat apa spalam matele cu putin cimbru.


Umplem matele cu carnea amestecata anterior.Luam capetele la carnat si le legam cu ata


Intr-un ceaun adaugam bucati de grasime de vita,il punem la foc si lasam sa se topeasca.Cand vedem ca este suficient de incins uleiul adaugam carnati in ceaun.In timp ce ii prajim ii mai intepam cu furculita dar nu de prea multe ori.Ii prajim pe ambele parti apoi ii scoatem afara intr-un lighenas.Si repetam la fel pentru restul carnatilor.


Daca va raman carnati dupa ce vati saturat de mancat ii rupeti bucati si ii asezati intr-o oala.Dupa ii acoperiti cu uleiul in care ati prajit carnati,iar daca nu iati acoperit pe toti mai adaugati ulei de floarea soarelui si ii dati intr-un loc racoros.Ei trebuie sa stea acoperiti de ulei altfel se strica

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

22.11.2014, 11:48

va multumesc

claudiaO 1

24.11.2014, 08:38

carnati ...hmm....deja mi-e gandul la Craciun si la pregatiri

gaby_gabytza 1

13.04.2016, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa