Kefta tunisienne

de Criss in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2020 | 6005 vizualizari

 

Niste chiftele, veti spune. Ei bine, niste chiftele, dar putin diferite de ale noastre. Sa fiu sincera, eu nu ma omor dupa chiftelele din carne, imi plac doar chiftelutele marinate, pe care le mananc o data pe an, la o terasa de la mare :), altfel le prefer pe cele de naut sau din legume. Dar acestea mi-au placut, drept urmare, le-am facut de mai multe ori. Merg foarte bine cu orice garnitura, dar si numai cu o salata. In reteta originala, e prevazuta o cantitate de 100 g carne tocata de vita, dar mie mi s-a parut cam putina si am pus 200 g carne. Reteta originala o gasiti aici.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi 
  • 1 ceapa 
  • 200 g carne tocata de vita 
  • 1 legatura patrunjel 
  • 2 oua 
  • 100 g pesmet 
  • sare 
  • piper 
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta tunisienne:

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se adauga ceapa tocata marunt, carnea tocata, patrunjelul tocat, ouale, pesmetul, sarea, piperul si boiaua de ardei. Se amesteca sa se omogenizeze compozitia. Cu palmele umezite se formeaza chiftelutele, care se aplatizeaza si se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc. Se scot pe hartie de bucatarie, care va absorbi surplusul de ulei, apoi se servesc cu o salata de sezon. Foarte bune!

TIPS-URI

1

 In reteta apare trecut "1 cui à s Tabel". Ei bine, Google translate nu m-a ajutat deloc, pentru ca mi-a tradus " 1 lingura Tabel", asa ca n-am inteles care era ultimul ingredient, drept urmare l-am omis. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta tunisienne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele