Ketchup de casa

de rodicamaria in Sosuri, 28 Iun 2011 | 15716 vizualizari

 

Este una din retetele pe care le fac in fiecare an.Imi fac Ketcup-ul meu,fara E-uri(doar cel din "Ketcup",daca e sa ne luam dupa o reclama mai noua).Este putin de munca,dar la sfarsit constatam ca a meritat.Acum sa nu credeti cumva ca nu mai cumpar,ca asa pe cat de greu se face,asa de repede se termina.Deci:

 

INGREDIENTE

  • 1 litru bulion(si asta tot home made,altfel unde e farmecul?)
  • 12 ardei rosii(de preferat kapia)
  • 8-12 ardei iuti(sau dupa gust,cat de iute vrei sa fie produsul final)
  • 5 gogosari rosii
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • sare,dupa gust
  • piper,enibahar,busuioc,sau ce alte mirodenii va mai plac
  • 1 canita zahar(100 g)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand.


Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga otetul,zaharul,uleiul si mirodeniile si se mai fierbe 15 min.


Se strecoara prin sita ,se pun 4 aspirine pisate,se amesteca bine si apoi se pune in borcane.Din aceste cantitati rezulta aprox.4 borcane de 400 g.Ceea ce rezulta(cojile de ardei,gogosar) nu trebuie aruncate,se pun in borcan si se folosesc la ciorbe,tocanite,daca vreti.


In tava cuptorului de aragaz se pun cateva foi de ziar,se pun borcanele cu compozitia si apoi se da drumul la foc mic,pana se incalzeste bine cuptorul,apoi se stinge focul si se lasa borcanele acolo pana se racesc complet.

 

TIPS-URI

1

Cand strecurati compozitia,sita sa nu fie asa deasa si sa pasati cu un polonic mic,sa treca tot piureul.Sa ramana doar cojile de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

adry88 1

02.07.2011, 16:24

divainbucatarie 1

08.07.2011, 11:13

alinutzika 1

06.08.2011, 23:52

imi place ketchup-ul de casa....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!