Ketchup de casa

de rodicamaria in Sosuri, 28 Iun 2011 | 18153 vizualizari

 

Este una din retetele pe care le fac in fiecare an.Imi fac Ketcup-ul meu,fara E-uri(doar cel din "Ketcup",daca e sa ne luam dupa o reclama mai noua).Este putin de munca,dar la sfarsit constatam ca a meritat.Acum sa nu credeti cumva ca nu mai cumpar,ca asa pe cat de greu se face,asa de repede se termina.Deci:

 

INGREDIENTE

  • 1 litru bulion(si asta tot home made,altfel unde e farmecul?)
  • 12 ardei rosii(de preferat kapia)
  • 8-12 ardei iuti(sau dupa gust,cat de iute vrei sa fie produsul final)
  • 5 gogosari rosii
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • sare,dupa gust
  • piper,enibahar,busuioc,sau ce alte mirodenii va mai plac
  • 1 canita zahar(100 g)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand.

Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga otetul,zaharul,uleiul si mirodeniile si se mai fierbe 15 min.

Se strecoara prin sita ,se pun 4 aspirine pisate,se amesteca bine si apoi se pune in borcane.Din aceste cantitati rezulta aprox.4 borcane de 400 g.Ceea ce rezulta(cojile de ardei,gogosar) nu trebuie aruncate,se pun in borcan si se folosesc la ciorbe,tocanite,daca vreti.

In tava cuptorului de aragaz se pun cateva foi de ziar,se pun borcanele cu compozitia si apoi se da drumul la foc mic,pana se incalzeste bine cuptorul,apoi se stinge focul si se lasa borcanele acolo pana se racesc complet.

TIPS-URI

1

Cand strecurati compozitia,sita sa nu fie asa deasa si sa pasati cu un polonic mic,sa treca tot piureul.Sa ramana doar cojile de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ketchup cu smantana si usturoi