Ketchup de casa

de vio_dreams in Conserve, 26 Aug 2013 | 12734 vizualizari

 

Va recomand din tot sufletul aceasta reteta, ne-a placut foarte mult, si marea mea bucurie a fost ca le-a placut copiilor. Cu siguranta o voi face an de an de acum inainte!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia rosii
  • 4 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 3-4 frunze telina
  • 4-5 frunze dafin
  • 1 lingura sare mare
  • piper
  • busuioc
  • ghimbir
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • 100 ml otet
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Alegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru.

Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita.

Dam rosiiile prin masina cu separator.

Ardeii, ceapa si  usturoiul le curatam si le dam la blender pana se fac pasta.  O punem intr-un vas impreuna cu sucul de rosii. Adaugam telina, foile de dafin, boia de ardei, ghimbir, scortisoara, sare, piper, busuioc dupa gust. Eu am folosit condimente de la Kotanyi si vi le recomand din tot sufletul, sunt cele mai bune.

Fierbem pana scade la jumatate si compozitia are o consistenta asemanatoare cu a bulionului.

Scoatem frunzele de telina si foile de dafin, adaugam zaharul si otetul si mai dam in doua clocote. Zahar si otetul va recomand sa adaugati dupa gust. Dam compozitia obtinuta la blender pana obtinem o pasta fina.

Punem ketchup-ul in sticle sterilizate in prealabil. Eu le spal bine apoi le introduc in cuptorul fierbinte 5-10 minute.  Infiletam bine capacele si le punem intr-o cratita pe fundul careia asezam o bucata de panza (sau un prosop de bucatarie) Completam cu apa pana la jumatate si dam in cateva clocote. Lasam sa se raceasca apoi depozitam in camara. In acest fel ketchup-ul se va mastra mult mai bine pentru mai mult timp.

TIPS-URI

1

Cu cat blenderul este mai bun cu atat textura ketchup-ului va fi mai fina. Va sfatuiesc sa il dati fierbinte la blender, eventual de doua trei ori daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

27.08.2013, 11:27

Constelatialeu 1

27.08.2013, 14:54

vio_dreams 1

28.08.2013, 16:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa