Ketchup de casa

de babi5 in Conserve, 29 Sep 2013 | 15942 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui vio-dreams, cu mici modificari la cantitate si condimente, nu am pus busuioc si maghiran si nu am copt ardeii, iar in loc de rosii am pus bulion de casa. Rezultatul bun-bun, mie imi place (poate un picut prea dulce dupa gustul meu), dar am respectat cantitatea de zahar. Data viitoare o sa pun mai putin si frunza de telina mai putina fiindca fierbind inmpreuna da o tenta de usor amarui. Multumesc vio-dreams

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de ardei capia
  • 1.5 l bulion de casa
  • 4-5 frunze telina cu tot cu tija(trebuie doar 2-3)
  • 200 gr zahar brun
  • 3 cepe mari
  • 1 lingura de sare
  • piper
  • 5 catei de usturoi
  • 6 ardei iuti
  • 10 ml.otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 crenguta de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Am curatat ardeii, i-am spalat si i-am dat prin masina de carne cu sita mica, am curatat si ceapa si la fel am dat prin sita mica storcind-o bine de zeama lasata. Apoi am pus intr-o oala de inox cu fund gros, am adaugat sarea, piperul, foile de dafin, ardeii iuti, cateii de usturoi zdrobiti si bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic pina scade la jumatate. Apoi am dat prin sita de bulion (veche ca si mine, dar buna) am obtinut o pasta fina de tot. Am adaugat zaharul, otetul si uleiul si am mai lasat la fiert impreuna cu o aspirina inca 30 minute. Am pus in sticlute bine sterilizate din timp apoi le-am acopert cu o patura groasa lasind la cald pina a doua zi. Ketchupul este gata bun pentru a fi folosit .

 

TIPS-URI

1

Dupa parerea si gustul meu se mai pot adauga 2-3 catei de usturoi in plus

2

Zahar iarasi mai putin ,cred ca 150 de grame este suficient

3

Si frunze de telina mai putine fiindca da o tenta de amarui fierbind atit de mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lia_ 1

30.09.2013, 06:57

babi5 1

30.09.2013, 17:17

Multumesc Rocsi

babi5 1

30.09.2013, 17:18

Multumesc Lia1

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ketchup