Kinder - Felie de lapte

de mirela0911 in Prajituri, 12 Oct 2015 | 20250 vizualizari

 

Cand a postat Corina aceasta prajitura, am avut "ghinionul" sa o vada si copiii mei. Atat mi-a trebuit pentru ca nu am mai scapat de gura lor. S-au luat de mana si au inceput sa sara si sa strige: "Vrem kinder - felie de lapte!". Asa ca ...... am facut aceasta prajitura si bineinteles cu ajutor din partea lor!
Mersi Corinutza pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua mari
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg miere
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lg gris
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 200 g lapte condensat (Pilos)
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 2 lg miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder - Felie de lapte:

Blatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste crema de oua si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza. 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin din compozitia de sus, amestecand usor cu o spatula pana se obtine o compozitie omogena.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitie. Se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute (se face testul cu scobitoarea). La fel se procedeaza cu cealalta jumatate de compozitiel. Se lasa sa se raceasca blaturile.

Crema: Se amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte, zaharul vanilat, esenta de vanilie si mierea de albine. Gelatina se pune la hidratat cu restul de 50 ml lapte, apoi se incalzeste putin pana ce aceasta se dizolva (dar sa nu fiarba). Se toarna peste laptele condensat si se amesteca. Frisca se bate spuma tare si se omogenizeaza cu laptele condensat. Se da crema la rece pentru o jumatate de ora. Se aseaza pe un platou una din foi si se acopera cu toata crema. Se niveleaza frumos iar deasupra se pune cea de-a doua foaie cu fata in jos, urmand ca ulterior hartia de copt sa se desprinda cu grija de pe blat. 

Se da prajitura la rece pentru cel putin 3 ore, dupa care se portioneaza si se serveste. Este o prajitura atat de fina, se topeste in gura! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 24x34 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder - Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

13.10.2015, 10:22

ce buna trebuie sa fie, o sa fac si eu cat de curand!

mihaelar63 1

14.10.2015, 00:04

Ce draguta esti tu Mirela cu tot cu ghinion

calin_paula 1

29.11.2015, 16:09

buna!
am incercat si eu reteta si am o mica problema: cand am amestecat laptele condesat si frisca s-a inmuiat, iar la frigider s-a intarit doar putin in partea de sus. unde am gresti. gustul e super.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de baza