Ziua si Noaptea

de Alina26 in Prajituri, 6 Ian 2014 | 19240 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa pe care o facea mama de sarbatori!!!Mai ales pentru Revelion!!
Nu lipsea niciodata!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 250 g margarina/unt
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ziua si Noaptea:

1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.

2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.

3.Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina o tava(cea de la cuptor) punem compozitia obtinuta si dam la cuptor la 180° pentru 15 minute (pana s-a copt jumatate)

4.Intre timp batem galbenusurile spuma cu 200 g zahar pana devine o crema spumoasa si isi dubleaza volumul.

5.Aceasta o punem peste blatul din cuptor si dam iar tava la cuptor pentru 15 minute.Trebuie sa se intareasca aceasta glazura.

Lasati sa se raceasca inainte de a o taia.Eu am taiat romburi.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ziua si Noaptea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers