Kinder Pingui

de RozBonBon in Prajituri, 21 Sep 2009 | 15251 vizualizari

 

Este o reteta foarte delicioasa, cu un blat usor si pufos, cu o aroma puternica de cacao cu o crema fina si cremoasa.
As fi pus mai multe poze, dar sunt prea mari, asta a fost singura mai mica. Restul se pot gasi pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU BLAT:
  • 4 oua mari sau 5 oua mici
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic ( 50 g) cacao
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU CREMA:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 150 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura esenta vanilie
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
INGREDIENTE PENTRU TOPPING:
  • 3 linguri mari crema nougat de alune
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Pingui:

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase.


Treptat se adauga faina in ploaie . Se adauga si praful de copt ( este bine sa il stingeti cu putin otet, adica sa turnati 2 stropi de otet direct pe praf pana face spume; nu ii va modifica gustul, stati fara grija).

Adaugati treptat laptele, uleiul si mierea, apoi pe urma si pudra de cacao.

Separat se bat spuma albusuriel cu sarea.


Cele doua compozitii se amesteca usor , cu o spatula (eu o prefer pe cea de silicon, nu as inlocui-o cu nimic in lume) si nu cu mixerul.


Din acest amestec se vor coace doua foi, la foc mediu, timp de 10-15 minute.


Frisca lichida se bate pana cand devine tare, se adauga intaritorul, urmeaza mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.


GLAZURA: Ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga untul si uleiul si se amesteca bine pentru a realiza o glazura fina si lucioasa.


PENTRU TOPPING:crema se topeste pe foc mic si se adauga untul.Se amesteca pana la omogenizare, apoi se pune la racit.


ASAMBLAREA:

Se ia o foaie, se adauga o jumatate din cantitaea de crema, se intinde uniform.


Peste aceasta se intinde toppingul racit .


Se baga la frigider pentru vreo 10 minute sa se intareasca toppingul, apoi se adauga cea de-a doua foaie, care se apasa pentru a adera bine de crema.

Peste aceasta se intinde glazura calda.


Se lasa la frigider pentru vreo 1-2 ore , dupa care este numai buna de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

leoflori 1

27.09.2009, 12:09

scuze, am incurcat adresele...

elena1988 1

06.03.2011, 08:15

annemarry 1

29.04.2013, 22:57

delicioasaaaa.....iamyyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si fructe de padure