Prajitura Athena-reteta cu nr.100

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Ian 2013 | 1969 vizualizari

 

Este o prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta.Azi am incercat-o prima data.E foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet foi placinta( 400 g)
  • 140 ml iaurt
  • 60 ml smantana foarte groasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • Pt.sirop
  • 7 linguri zahar brun
  • 3 cani de apa
  • zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Athena-reteta cu nr.100:

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le amestecam cu compozitia de mai sus.Totul se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor 35-40 minute.


Intre timp pregatim siropul. Ardem zaharul brun, turnam apa peste el si lasam la fiert, pana se topeste tot zaharul. Cand luam de pe foc punem zeama de la lamaie. Scoatem vasul din cuptor si turnam siropul peste compozitie. Se taie rece, se poate servi si cu frisca


PS.recunosc ca n-am rezistat si am mancat asa calda,mi-a placut foarte mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Athena-reteta cu nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Miha 1

31.01.2013, 21:49

Felicitari! Multe retete delicioase sa ne mai aduci!

Panacris 1

01.02.2013, 08:51

Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase și interesante!

diana_k 1

02.02.2013, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt