Prajitura Athena-reteta cu nr.100

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Ian 2013 | 1629 vizualizari

 

Este o prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta.Azi am incercat-o prima data.E foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet foi placinta( 400 g)
  • 140 ml iaurt
  • 60 ml smantana foarte groasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • Pt.sirop
  • 7 linguri zahar brun
  • 3 cani de apa
  • zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Athena-reteta cu nr.100:

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le amestecam cu compozitia de mai sus.Totul se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor 35-40 minute.

Intre timp pregatim siropul. Ardem zaharul brun, turnam apa peste el si lasam la fiert, pana se topeste tot zaharul. Cand luam de pe foc punem zeama de la lamaie. Scoatem vasul din cuptor si turnam siropul peste compozitie. Se taie rece, se poate servi si cu frisca

PS.recunosc ca n-am rezistat si am mancat asa calda,mi-a placut foarte mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Athena-reteta cu nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Athena-reteta cu nr.100-0
Prajitura Athena-reteta cu nr.100-1
Prajitura Athena-reteta cu nr.100-2
Prajitura Athena-reteta cu nr.100-3
Prajitura Athena-reteta cu nr.100-4
Prajitura Athena-reteta cu nr.100-5
Prajitura Athena-reteta cu nr.100-6

COMENTARII (20)

Miha

Miha 1

31.01.2013, 21:49

Felicitari! Multe retete delicioase sa ne mai aduci!

Panacris

Panacris 1

01.02.2013, 08:51

Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase și interesante!

diana_k

diana_k 1

02.02.2013, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!