Tarta cu prune

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 2433 vizualizari

 

Daca tot e plina piata de prune..hai sa facem ceva bun cu ele.Reteta de umplutura e de pe blogul lui Edith Francu iar cea de crumble de pe bucataras.ro,Oana(reteta de tarta cu afine)

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 350 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr zahar
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 600gr prune
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri de zahar(daca sunt mai care prunele mai puteti pune zahar in plus)
  • 2-3 linguri de gris/pesmet

Pentru crumble(firmituri de aluat)

  • 100gr unt
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Preparam prima data umplutura,astfel:

Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam peste prune si lasam sa mai fiarba 5 min,amestecand.Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei pana pregatim crusta.

Crusta:

Amestecam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam apoi oul,amestecam bine,faina si omogenizam.Formam o bile de aluat si dam la rece 30 min.Dupa 30 min intindem aluatul pe blatul tapetat cu faina,rulam pe sucitor si l asezam in forma de tarta ridicand din aluat si pe margini.

Presaram peste aluat pesmetul(sau grisul) si turnam prunele inauntrul aluatului.

Crumble:

Mixam untul cu zaharul spuma,adaugam faina si amestecam.Daca e prea moale mai adaugati putina faina.Aluatul astfel obtinut il radem peste prune(mai cad si bucati mai mari dar nu e nici o problema..)

Coacem tarta la 150 de grade timp de 40-45 min.Se serveste rece,pudrata cu zahar pudra.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:10

Buna tare tarta ta!

LUK 1

07.08.2012, 16:57

multumesc Simona

iri_iri 1

11.08.2012, 14:02

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L