Kisir

de nilgun in Salate, 9 Aug 2013 | 2096 vizualizari

 

Kisir e o chestie care se intampla in bucatariile turcesti, kurde si asiriene si are ca principale ingrediente bulgur, pasta de rosii si patrunjel. La astea se adauga melasa de rodii, ceapa, usturoi, lamaie, plus ce-ti mai cade pe mana, precum si tot felul de condimente. Se mananca cald sau rece, ca salata ori meze

 

INGREDIENTE

  • 1 cana bulgur sfaramat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 jumatate ardei iute uscat
  • 1 ardei verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 cani de patrujel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sirop de rodie
  • 1 lingura menta uscata
  • 1/2 lingura chimen
  • 2 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kisir:

Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor.

Cepele  se curata de coaja si se pun in blender pentru  se toca cat mai marunt. 

Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici. 

Bulgurul se pune intr-un castron si se rasfira cu o furculita. Se pune si ceapa deasupra si se amesteca. Se pune pasta de rosii cu ardeiul iute uscat tocat marunt.  Se adauga piperul negru, chimenul, menta uscata, uleiul, siropul de rodie si sucul de lamaie. 

La acestea se adauga si rosiile taiate cubulete mici , ardeiul tocat marunt ,patrunjelul tocat marunt tot cu blenderul.

Se aseaza in forma dorita in farfurie si se introduce la frigider. E o salata care e foarte buna rece.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kisir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kisir-0
Kisir-1
Kisir-2
Kisir-3
Kisir-4
Kisir-5
Kisir-6
Kisir-7
Kisir-8
Kisir-9
Kisir-10
Kisir-11
Kisir-12
Kisir-13
Kisir-14
Kisir-15
Kisir-16
Kisir-17
Kisir-18

COMENTARII (19)

nilgun

nilgun 1

09.08.2013, 20:37

multumesc

Rocsi

Rocsi 1

09.08.2013, 21:22

nilgun

nilgun 1

09.08.2013, 21:30

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!