Kodrit kadir

de Julie in Torturi, 4 Feb 2011 | 5281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema: 
  •  800 ml lapte,
  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • esență de vanilie
  • Blat:
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • 1 linguriță praf de copt,         
  • 1 lingură cafea măcinată,
  • 100 g făină, 
  • 3 linguri cacao,
  • esență de rom
  • Caramel: 
  • 5 linguri zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kodrit kadir:

Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat... și mă gândeam că nu o să-mi iasă, dar... iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar! :)



Cremă:


Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.


Blat:


Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.


Asamblarea:


Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă...) Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute. Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun servit rece, cu frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

05.02.2011, 09:16

Ce bine arata! De mult ma tot pregatesc sa-l fac si nu prea am avut curaj pana acum.

adry88 1

04.07.2011, 21:30

super

Simymy 1

14.09.2011, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată