Koulouria – Covrigi grecesti

de Ancutsa in Piine, 23 Apr 2020 | 728 vizualizari

 

În copilărie îmi plăceau anumiți covrigi cu susan de la o patiserie din Ploiești, nu știu dacă aceia erau sau nu grecești, însă m-am tot gândit la ei zilele trecute.
Rețeta originală de Kouluria presupune scăldarea covrigilor câteva secunde în apă cu puțin petimezi (un fel de must), înainte de a-i da la cuptor, mustul se poate înlocui cu miere.
Ce am adăugat nou: am pus 2 lingurițe de pastă tahini în aluat, pentru că încă mai am borcanul de tahini primit de Crăciun, de la sora mea mai mare și, în afară de hummus, am zis să-l încerc și la alte preparate.
 
„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 50 g făină,
  • 50 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 12 g drojdie proaspătă,
  • Pentru aluat:
  • Maiaua,
  • 300 + 100 g făină,
  • 250 ml apă,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 2 lingurițe tahini
  • În plus:
  • 500 ml apă,
  • 1 lingură miere,
  • 200 g susan
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulouria – Covrigi grecesti:



Mai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și făina, amestecând până se obține o pastă. Se lasă la odihnit 30 de minute.


Mai departe, se adaugă 300 g de făină într-un bol înalt, se adaugă maiaua, apa, sarea, tahini și uleiul. Se amestecă bine, se frământă până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit o oră.


Între timp, se rumenesc semințele de susan, într-o tigaie, fără grăsime, amestecând des, să nu se ardă. Se răstoarnă într-o farfurie întinsă.


Pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 100 g) se răstoarnă aluatul, se taie în bucățele mici. Fiecare bucată de aluat se rulează, dând forma unui șnur gros și lung, care se îndoaie pe jumătate și se răsucește, apoi se unesc capetele.


Într-un bol înalt sau o crăticioară se adaugă apă fierbinte (nu mai mult de 45 de grade) și miere, amestecând bine. Se scufundă fiecare covrig repede, apoi se tăvălește prin farfuria cu susan. Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, atâția câți vă încap.


Se lasă covrigii la dospit 20 de minute, apoi se dau la cuptorul preîncălzit, 16-maxim 20 de minute, la foc mediu. Nu-i rumeniți prea tare pentru că îi veți usca.


Se pregătesc astfel și celalți covrigi.


Când sunt gata, se ung cu miere și se servesc așa, sunt foarte gustoși.



Pofta Buna!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/koulouria-covrigi-grecesti.html

TIPS-URI

1

Porții: eu am obținut 11 covrigi de mărimi diferite, pentru că m-am mai și jucat cu aluatul, însă din aceste ingrediente se obțin 13 covrigi de mărimea unei palme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulouria – Covrigi grecesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ancutsa 1

24.04.2020, 10:05

Multumesc, Tabita!

dantes 1

26.04.2020, 10:51

Buni!

Ancutsa 1

26.04.2020, 14:18

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa