Paine neframantata

de mimmi in Piine, 29 Ian 2012 | 4616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba,
  • 340 ml apa calduta,
  • 13 g drojdie proaspata,
  • sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neframantata:

Pregatim maiaua: Sfarmam drojdia,o amestecam cu zaharul si 100 ml apa calduta(din cele 340 ml),o lasam pana incepe sa dospeasca. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem uleiul,sarea si restul de apa. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn,doar cat sa se amestece ingredientele. Ungem bine un bol cu ulei de masline si punem aluatul,acoperindu-l cu folie alimentara(daca aveti o forma cu capac e si mai bine). Lasam aluatul de azi pana maine la aceeasi ora in frigider(cel putin 12 ore) A doua zi,punem aluatul pe masa stropita din belsug cu faina,ne infainam si mainele si aplatizam usor aluatul in forma de cerc. Aducem marginile,rand pe rand spre mijloc,dupa care pregatim un prosop curat,pe care presaram din nou faina din belsug,punem aluatul cu cu partea de jos in sus si il acoperim cu marginile prosopului,lasandu-l la temperatura camerei cca 30 de minute. Incingem cuptorul la 250°C si inainte cu 5 minute sa bagam paine la cuptor,punem vasul de copt sa se incalzeasca. Ar fi de preferat,sa se foloseasca o oala cu capac in care sa coacem painea,pe care o punem usor exact in poztia in care o luam de pe prosop. Coacem painea aproximativ 30 de minute cu capacul,dupa care il indepartam si o mai lasam pana se rumeneste frumos. O lasam la racit dupa care o putem taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neframantata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

30.01.2012, 16:00

RuxyRux 1

30.01.2012, 19:21

La Muuulti Ani si multa sanatate Mimmi! Painica arata grozav!

mimmi 1

31.01.2012, 19:39

Multumesc !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de ardei copti a la Durau
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala cu secara si chimen