Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

de mihaelar63 in Iepure, 26 Oct 2016 | 6044 vizualizari

 

  De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti  . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci  deslusiri  http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata .
 Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa (3,5 kg)
  • 100 ml ouzo
  • 100 ml ulei masline presat la rece
  • 12 catei usturoi
  • 6 morcovi mici
  • 2 ardei grasi copti
  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura oregano uscat grecesc
  • sare de Himalaya
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kouneli psito- friptura greceasca de iepure:

  1. Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati .
  2. Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio .
  3. Se curata legumele si se spala .
  4. Inainte de folosire am lasat vasul 20 minute  cu apa sa se hidrateze . Nu am citit nicaieri dar m-am gandit ca functioneaza la fel ca  si cu  vasele noastre de ceramica
  5. Se aseaza morcovii pe fundul vasului si deasupra se pun bucatile de carne .
  6. Adugati usturoiul , rosiile tocate , ardeiul copt blenduit si ceapa taiata bucati .
  7. Se presara oregano uscat si se stropeste cu ulei de masline .
  8. Pentru gustul picant eu am taiat rondele de ardei iute verde si le-am asezat deasupra fripturii .
  9. Se pune capac la vas si se pune in cuptor timp de doua ore  .
  10. Cuptorul nu se preincalzeste .
  11. dupa o ora se intoarce carnea de pe o parte pe alta . Dupa inca 30 minute   se repeta operatia .
  12. Mereu vasul trebuie sa fie acoperit cu capacul , astfel friptura nu se va usca doar se va rumeni frumos .
  13.   Serviti cu garnitura preferata . Noi am avut cartofi cu ceapa verde si brocolli [ din gradina proprie ]  sotat cu unt .
Daca ti-a placut reteta noastra "Kouneli psito- friptura greceasca de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mihaelar63 1

31.10.2016, 23:57

Gabitsa , Multumesc

mihaelar63 1

31.10.2016, 23:57

Mimi

mihaelar63 1

31.10.2016, 23:58

Delia , Impartim ?

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure cacciatore