Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

de mihaelar63 in Iepure, 26 Oct 2016 | 1150 vizualizari

 

  De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti  . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci  deslusiri  http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata .
 Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa (3,5 kg)
  • 100 ml ouzo
  • 100 ml ulei masline presat la rece
  • 12 catei usturoi
  • 6 morcovi mici
  • 2 ardei grasi copti
  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura oregano uscat grecesc
  • sare de Himalaya
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kouneli psito- friptura greceasca de iepure:


  1. Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati .

  2. Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio .

  3. Se curata legumele si se spala .


  4. Inainte de folosire am lasat vasul 20 minute cu apa sa se hidrateze . Nu am citit nicaieri dar m-am gandit ca functioneaza la fel ca si cu vasele noastre de ceramica

  5. Se aseaza morcovii pe fundul vasului si deasupra se pun bucatile de carne .

  6. Adugati usturoiul , rosiile tocate , ardeiul copt blenduit si ceapa taiata bucati .

  7. Se presara oregano uscat si se stropeste cu ulei de masline .

  8. Pentru gustul picant eu am taiat rondele de ardei iute verde si le-am asezat deasupra fripturii .

  9. Se pune capac la vas si se pune in cuptor timp de doua ore .

  10. Cuptorul nu se preincalzeste .

  11. dupa o ora se intoarce carnea de pe o parte pe alta . Dupa inca 30 minute se repeta operatia .

  12. Mereu vasul trebuie sa fie acoperit cu capacul , astfel friptura nu se va usca doar se va rumeni frumos .

  13. Serviti cu garnitura preferata . Noi am avut cartofi cu ceapa verde si brocolli [ din gradina proprie ] sotat cu unt .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kouneli psito- friptura greceasca de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

mihaelar63 1

31.10.2016, 23:57

Gabitsa , Multumesc

mihaelar63 1

31.10.2016, 23:57

Mimi

mihaelar63 1

31.10.2016, 23:58

Delia , Impartim ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Iepure in bere bruna