Kȕrtos - cozonac secuiesc

de lia maria in Dulciuri, 30 Ian 2012 | 22461 vizualizari

 

Kȕrtos pt toti prietenii mei de pe bucatars :)) de aceasta data, cu nuca de cocos...sper sa va placa:-* Reteta cu nr 300 !

 

INGREDIENTE

  • Ingredientept aluat:  
  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • Sirop    
  • 200g zahar
  • 100ml apa
  • Glazura  
  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca de cocos

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kȕrtos - cozonac secuiesc:

Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)


Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si la-m lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece.


Am amestecat nuca de cocos cu zaharul si le-am pus intr-o tava, in care sa am suficient spatiu pt tavalitul formelor.


Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm grosime, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm .

Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca de cocos.


Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit, pentru 20’.


I-am lasat cam 10-15 minute, sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme.


Sant la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva.


Pofta buna!


Ps:Cum se pot confectiona in casa, tuburile pt colaci Aici si inca un pont: infasurati mai multe tuburi, unul in altul, pentru a fi mai groase(eu asa am facut acum)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kȕrtos - cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

bianca92 1

25.10.2013, 10:38

Arata minunat

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:09

delicios

Xandrinne 1

10.01.2016, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza de vaci la cuptor