Kȕrtos - cozonac secuiesc

de lia maria in Dulciuri, 30 Ian 2012 | 22111 vizualizari

 

Kȕrtos pt toti prietenii mei de pe bucatars :)) de aceasta data, cu nuca de cocos...sper sa va placa:-* Reteta cu nr 300 !

 

INGREDIENTE

  • Ingredientept aluat:  
  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • Sirop    
  • 200g zahar
  • 100ml apa
  • Glazura  
  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca de cocos

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kȕrtos - cozonac secuiesc:

Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)


Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si la-m lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece.


Am amestecat nuca de cocos cu zaharul si le-am pus intr-o tava, in care sa am suficient spatiu pt tavalitul formelor.


Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm grosime, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm .

Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca de cocos.


Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit, pentru 20’.


I-am lasat cam 10-15 minute, sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme.


Sant la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva.


Pofta buna!


Ps:Cum se pot confectiona in casa, tuburile pt colaci Aici si inca un pont: infasurati mai multe tuburi, unul in altul, pentru a fi mai groase(eu asa am facut acum)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kȕrtos - cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (58)

bianca92 1

25.10.2013, 10:38

Arata minunat

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:09

delicios

Xandrinne 1

10.01.2016, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata