Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Vita, 23 Mar 2018 | 3876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi medii, feliati
  • 2-3 vinete feliate longitudinal
  • 600 grame carne tocata vita/ miel/ pui (eu am folosit porc+ vita)
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 legatura de patrunjel, tocat
  • 1 lingura din fiecare: piper, scortisoara, chili si sare (eu am folosit mai putin din toate, dar mai ales din scortisoara)
  • putina nucsoara
  • 3 linguri cu varf de pesmet
  • 1 ou
  • Pentru sosul de rosii:
  • 4-5 rosii tocate sau 1 conserva de rosii in bulion
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1-2 chili
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • orez si salata pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii):

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile.

Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul si condimentele si se amesteca bine. 

Se modelaza chiftele sub forma ovala, in jurul cozii unei linguri de lemn sau frigaruie. 

Se unge o tigaie nonaderenta cu ulei, se aseaza chiftelele in tigaie, se acopera cu un capac si se gatesc cateva minute, pe parte, pana devin aurii. 

Intre timp, se adauga rosiile tocate intr-un blender si se tranforma in pasta. 

Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza cateva minute in ulei. Se adauga pasta de rosii, se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se gateste la foc mediu 10 minute. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se aseaza cate o felie de vanata pe o suprafata curata. La unul din capete, se aseaza cate o chiftea, apoi se ruleaza felia de vanata in jurul chiftelei. Se aseaza intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei, in forma circulara, pe un singur rand. In centru, se aseaza feliile de cartofi, tot circular. 

Se toarna sosul de rosii deasupra si se gatesc in cuptor 20 de minute. Se lasa la racit inainte de a fi servite.

Se servesc cu orez si salata.

TIPS-URI

1

Feliile de vinete si cartofi si chiftelele se pot praji si in baie de ulei, dar eu am ales varianta ceva mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-vinete umplute in sos de rosii