Kumpir- Cartof umplut

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2013 | 5758 vizualizari

 

Kumpir este un preparat originar din Turcia. El face parte din categoria preparatelor de stradă, însă chiar şi aşa este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 20 grame de unt nesărat
  • 20 grame brânză Cheddar
  • 1/2 piept de curcan, fără piele și os, tăiat cuburi
  • sare/piper
  • ulei de măsline
  • 4 castraveți mici murați, tăiați cuburi
  • 2 linguri porumb fiert
  • 3 linguri iaurt cu conținut minim de grăsime
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 lingură chives
  • mix de salată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kumpir- Cartof umplut:

Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.


Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 1 oră.


Carnea de curcan se acoperă cu sare și piper și se gătește la foc iute în puțin ulei de măsline până prinde o culoare aurie.


Într-un mojar, se pisează usturoiul împreună cu puțină sare. Se adaugă iaurtul și se amestecă cu o linguriță. La final se adaugă și chives tocat.


Cartofii se scot din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Se desfac foliile de aluminiu pe rând și cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă 1/2 din unt în fiecare cartof și se amestecă bine. Se adaugă apoi 1/2 din brânză în fiecare cartof, amestecând pentru omogenizare.


Se așează bucăți de curcan, castraveți murați și porumb în interiorul cartofului în ordinea dorită.


La final, se așează sosul de usturoi obținut anterior.


Se consumă fierbinte împreună cu salată.

 

TIPS-URI

1

Umpluturile pot varia în funcție de preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kumpir- Cartof umplut" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

CookieMonster 1

08.04.2013, 10:38

foarte bun!!!

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:08

interesanta reteta

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor