Labneh

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 3441 vizualizari

 

Este un aperitiv foarte usor din zona sarbeasca.

 

INGREDIENTE

  • 750g iaurt tare
  • 1 lingură de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labneh:

Veti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron.


Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron. Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea pregătita. Se pune în frigider timp de două zile. După două zile lichidul din castron se arunca, iar iaurtul se modeleaza sub forma de bilute de ce dimensiune se doreste.


Trebuie sa ne umezim mainile cu apa la fiecare biluta pe care o facem.Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, susan, mac), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi. Bilutele se pot intinde pe paine ca o branza cremoasa si aromata.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Labneh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

11.11.2010, 12:12

Si de la ine nota 10,felicitari

divainbucatarie 1

11.11.2010, 12:30

Va multumesc!!! va trimit cate o biluta sa gustati, pentru fiecare pe alese...

felyxa 1

27.11.2010, 16:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!