Lamaita

de Corinuta in Prajituri, 28 Apr 2011 | 24985 vizualizari

 

Mor dupa prajitura asta dulce-acrisoara si asa cum o stiam eu nu am gasit reteta nicaieri......ceea ce vedeti e ''opera'' mea in intregime :))

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri apa rece
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr crema:
  • 4 lamai mari
  • 250 g zahar 
  • 3 linguri amidon
  • 2 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamaita:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet.


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava, ideal ar fi de 20/30 cm sa se poata taia blatul in doua pe orizontala. Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace la foc mic 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.


Se amesteca zaharul cu amidonul pentru crema, apoi se pun ouale si zeama stoarsa de la lamai(cam 250-300 ml). Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se da la rece. Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema rece, se lasa deoparte 2-3 linguri de crema, apoi se umple blatul. Crema ramasa se intinde deasupra si se presara cocos peste ea.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place acrisoara puteti folosi 2 lamai si completati cu suc de portocale pana la 300 de ml cat trebuie la crema

2

acuma, ca sa iasa si mai pufosenie de prajitura ar trebui 10-12 oua, da' de unde atatea dupa paste? :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

02.06.2013, 20:03

Wow!!!!!!

ryta 1

16.03.2014, 15:04

Corinuta 1

16.03.2014, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Betivana