Desert prajitura cu mure

de xana in Prajituri, 27 Noi 2017 | 3036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 240 ml smantana
  • 120 ml ulei
  • 270 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • ½ de lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 250 gr mure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mure:

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde.

Separat se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste amestecul de oua in trei etape, amestecand usor cu o spatula sau un tel.

Intr-o tava rotunda (25 cm diametru) asezam un cerc din hartie de copt pe fund, apoi turnam jumatate din compozitie, iar deasupra jumatate din cantitatea de mure. Punem apoi restul de compozitie, nivelam cu o spatula si terminam cu restul de mure.

 

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru cca 50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

TIPS-URI

1

Eu am avut mure congelate, de aceea le-am lasat la descongelat intr-o sita pentru a se scurge surplusul de lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si visine