Lamingtons - Prajitura tavalita

de _Alina_ in Prajituri, 4 Feb 2014 | 26341 vizualizari

 

Este o reteta simpla, cu putine ingrediente si cu rezultat fantastic. E musai sa o incercati! ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari (L)
  • 3/4 cana zahar tos (165 g)
  • 1 cana faina (150 g)
  • 4 lg ulei floarea soarelui
  • 1 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • 3 lgt pudra de pomelo (optional)
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 80 ml apa plata
  • 3-4 lg cacao
  • 4 lg ulei de palmier/unt
  • Decor
  • 100 g fulgi nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons - Prajitura tavalita:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Mixam galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adaugam apoi uleiul si mixam un minut.


4. Separat batem albusurile spuma cu praful de sare.


5. Adaugam restul de zahar peste albusuri si mixam pana cand spuma formata este densa, iar zaharul este complet dizolvat.


6. Amestecam galbenusurile batute cu albusurile spuma, cu ajutorul unei spatule/linguri de lemn prin miscari cirluare, de sus in jos.


7. Cernem faina in compozitie in doua transe si o incorporam tot cu ajutorul spatulei. Adaugam esenta de vanilie si pudra de pomelo si inglobam totul cu grija.


8. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.


9. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca complet apoi il taiem dupa preferinta.


10. Pentru glazura punem apa impreuna cu zaharul si cu cacaoa intr-o cratita la foc mic, lasam sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Oprim focul si adaugam uleiul sau untul, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.


11. Bagam fiecare prajiturica in glazura calda, astfel incat sa o glazuram pe fiecare parte, apoi o dam prin nuca de cocos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pudra de pomelo cu coaja de portocale sau cu orice altceva va place.

2

Puteti da prajiturile prin nuca macinata, bombonele colorate sau orice altceva va mai trece prin cap. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons - Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lavinia 1

05.02.2014, 09:48

n-am mai facut de mult,tare bune sunt

Sim0na 1

06.02.2014, 12:42

tare buna prajitura!

Krystyan Trendy 1

12.07.2014, 12:55

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de ciocolata