Lamingtons( Tavalita)

de RuxyRux in Prajituri, 24 Noi 2010 | 8094 vizualizari

 

Am gasit aceasta retete delicioasa la Laura Adamache specialista in prajituri deosebite...si-i multumesc tare mult!

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 7 oua
  • 80 gr unt topit
  • Glazura:
  • 350 gr zahar
  • 115 gr cacao
  • 100 gr unt
  • 120 gr apa
  • 250 gr fulgi cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons( Tavalita):

Se mixeaza ouale si zaharul in jur de 15 min pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina cu grija, treptat si se amesteca de jos in sus. Se adauga untul topit si racit tot de jos in sus cu grija sa se inglobeze foarte bine. Aluatul trebuie sa fie pufos. Se tapeteaza forma( eu de regula o tapetez cu hartie de copt), Se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade pentru 25, 30 de min. Daca e gata se desprinde usor de pe margini. Se taie patratele de 4x4 numai cand se raceste complet.


Glazura


Untul, zaharul, apa si cacaoa se amesteca intr-un ibric pe foc mica pana topim zaharul complet. Trebuie sa avem grija si sa amestecam des astfel incat sa nu ardem glazura.


Lasam la rece glazura si cand s-a racit complet scufundam cate un cubulet de prajiturica si apoi tavalim bine de tot prin nuca de cocos...apoi servim cu pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons( Tavalita)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

09.02.2011, 19:11

Cris

adry88 1

10.05.2011, 16:03

RuxyRux 1

10.05.2011, 16:07

Ed

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rigo-Jancsi