Langos cu branza, chimen si marar

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 6738 vizualizari

 

Cautam retete noi si am gasit la Bucatarul Maniac reteta acestor langosi...
Se pot face cu diverse umpluturi insa eu am ales "sa inventez" o umplutura cu branza, chimen si marar.
Au avut succes si calzi si reci :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru coca:
  • - 250 gr. faina;
  • - 175 ml. apa;
  • - 1/2 cub drojdie (aproximativ 13 gr.);
  • - 1 lingurita rasa de zahar;
  • - 2 linguri ulei;
  • - un praf de sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 300 gr. branza usor sarata;
  • - 100 gr. smantana;
  • - 2 linguri marar tocat;
  • - 1/2 lingurita chimen macinat;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos cu branza, chimen si marar:

Cum preparam coca:



Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.

Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.



Cum preparam compozitia:



Amestecam in castron branza, smantana, mararul tocat si chimenul macinat sau pisat in mojar.



Cum facem langosul:



Impartim coca in 10-12 bile cat mai egale ca marime . Ungem mainile cu putin ulei, sucitorul la fel. Intindem fiecare bila de coca, punem pe jumatate compozitie, pliem astfel incat sa nu iasa compozitia si prajim in ulei incins pana se rumeneste. La fel procedam si cu restul bilutelor de coca.


Merg de minune alaturi de o cana cu lapte batut sau sana ;)


Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 10-12 langosi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos cu branza, chimen si marar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

14.03.2013, 09:42

adriana65 1

14.03.2013, 15:34

cred ca sunt foarte bune

Patricia Iordache 1

14.03.2013, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza