Langosi

de lilik in Mancaruri de post, 21 Noi 2012 | 17128 vizualizari

 

Imi aduc aminte cu drag de vremea copilariei si de langosii mamei...ea ii facea umpluti cu branza,eu am optat pentru o varianta de post,asa ca i-am pudrat cu zahar sau uns cu gem de gutui...Dar oricum ar fii sunt grozavi ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550-600 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu miere
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc.

In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste.

Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa calduta si la sfarsit ulei.Framantam bine,bine,apoi acoperim cu un prosop curat si punem la crescut intr-un loc cald 60-70 de minute.Aluatul obtinut este lipicios,dar nu mai adaugati faina pentru ca il vom manovra cu mainile unse cu ulei.

Cand aluatul a crescut destul,ungem masa cu ulei si ijcepem sa rupem din el cate o bucatica pe care o intindem pe masa cu degetele.Procedam astfel pana terminam aluatul.Foile se pot face de marimea si grosimea dorita.

Lasam foile 10 minute sa creasca,apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe prosop de hartie si le asezam apoi una peste alta ca sa se inmoaie.

Le servim pudrate cu zahar pudra vanilat sau cu gemul preferat.

TIPS-URI

1

Pentru varianta de "dulce" serviti langosii cu branza si smanatana,sau umpleti foile, inainte de a le prajii, cu branza si inchideti bine capetele,apoi le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde in sos de rosii