Langosi

de lilik in Mancaruri de post, 21 Noi 2012 | 10663 vizualizari

 

Imi aduc aminte cu drag de vremea copilariei si de langosii mamei...ea ii facea umpluti cu branza,eu am optat pentru o varianta de post,asa ca i-am pudrat cu zahar sau uns cu gem de gutui...Dar oricum ar fii sunt grozavi ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550-600 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu miere
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc.


In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste.


Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa calduta si la sfarsit ulei.Framantam bine,bine,apoi acoperim cu un prosop curat si punem la crescut intr-un loc cald 60-70 de minute.Aluatul obtinut este lipicios,dar nu mai adaugati faina pentru ca il vom manovra cu mainile unse cu ulei.


Cand aluatul a crescut destul,ungem masa cu ulei si ijcepem sa rupem din el cate o bucatica pe care o intindem pe masa cu degetele.Procedam astfel pana terminam aluatul.Foile se pot face de marimea si grosimea dorita.


Lasam foile 10 minute sa creasca,apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.


Le scoatem pe prosop de hartie si le asezam apoi una peste alta ca sa se inmoaie.


Le servim pudrate cu zahar pudra vanilat sau cu gemul preferat.

 

TIPS-URI

1

Pentru varianta de "dulce" serviti langosii cu branza si smanatana,sau umpleti foile, inainte de a le prajii, cu branza si inchideti bine capetele,apoi le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

lilik 1

23.11.2012, 23:16

Va multumesc si ma bucur mult ca v-au placut

babi5 1

24.10.2013, 09:48

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 21:52

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de fasole boabe