Langosi cu branza sarata

de Rocsi in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 1369 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Daca tot este concurs cu gogosi pe aici si am vazut atatea gogosi de toate felurile, sotul a vazut intr-o seara langosi si cica ar manca si el. Si cum aveam tot ce imi trebuie in casa, imediat m-am suflecat si m-am apucat de treaba, mai ales ca pe vremea asta rece, chiar imi place sa stau pe langa aragaz. Haideti sa servim langosi calzi si pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina (eu am avut de tara)
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura plina cu smantana de tara
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru rumenit

Pentru umplut:

  • 150 gr branza sarata de oi
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza sarata:

Aluatul:

Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut.

Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle.

Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam.

Punem laptele caldut, framantam bine pana obtinem un aluat omogen si putin lipicios.

Daca mai este nevoie de faina sau lapte, mai adaugati putin.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit, la loc cald, cam o ora, o ora si jumatate.


Umplutura:

Branza de oi o framantam cu mana intr-un bol.

Adaugam cascavalul ras, le amestecam.

Stropim cu ulei de masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.

Rupem 8 bine de dimensiuni aproximativ egale.

Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica si dreptunghiulara.

Punem branza pe o parte din dreptungi, iar cu cealalta venim si acoperim umplutura, presam marginile cu degetele. Procedam astfel cu toate.


Intr-o tigaie incingem ulei.

Rumenim langosii rand pe rand, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.


Le servim calde, simple, cu o cana de lapte, un ceai, iaurt sau cum va mai place.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

09.02.2017, 00:12

Zamfira 1

12.02.2017, 20:51

Rocsi 1

13.02.2017, 19:25

Mihaela, Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor copti