Langosi cu branza sarata

de Rocsi in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 946 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Daca tot este concurs cu gogosi pe aici si am vazut atatea gogosi de toate felurile, sotul a vazut intr-o seara langosi si cica ar manca si el. Si cum aveam tot ce imi trebuie in casa, imediat m-am suflecat si m-am apucat de treaba, mai ales ca pe vremea asta rece, chiar imi place sa stau pe langa aragaz. Haideti sa servim langosi calzi si pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina (eu am avut de tara)
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura plina cu smantana de tara
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru rumenit

Pentru umplut:

  • 150 gr branza sarata de oi
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza sarata:

Aluatul:

Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut.

Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle.

Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam.

Punem laptele caldut, framantam bine pana obtinem un aluat omogen si putin lipicios.

Daca mai este nevoie de faina sau lapte, mai adaugati putin.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit, la loc cald, cam o ora, o ora si jumatate.


Umplutura:

Branza de oi o framantam cu mana intr-un bol.

Adaugam cascavalul ras, le amestecam.

Stropim cu ulei de masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.

Rupem 8 bine de dimensiuni aproximativ egale.

Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica si dreptunghiulara.

Punem branza pe o parte din dreptungi, iar cu cealalta venim si acoperim umplutura, presam marginile cu degetele. Procedam astfel cu toate.


Intr-o tigaie incingem ulei.

Rumenim langosii rand pe rand, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.


Le servim calde, simple, cu o cana de lapte, un ceai, iaurt sau cum va mai place.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

09.02.2017, 00:12

Zamfira 1

12.02.2017, 20:51

Rocsi 1

13.02.2017, 19:25

Mihaela, Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake american