Langosi cu branza sarata

de Rocsi in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 7974 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Daca tot este concurs cu gogosi pe aici si am vazut atatea gogosi de toate felurile, sotul a vazut intr-o seara langosi si cica ar manca si el. Si cum aveam tot ce imi trebuie in casa, imediat m-am suflecat si m-am apucat de treaba, mai ales ca pe vremea asta rece, chiar imi place sa stau pe langa aragaz. Haideti sa servim langosi calzi si pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina (eu am avut de tara)
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura plina cu smantana de tara
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru rumenit

Pentru umplut:

  • 150 gr branza sarata de oi
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza sarata:

Aluatul:
Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut.
Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle.
Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam.
Punem laptele caldut, framantam bine pana obtinem un aluat omogen si putin lipicios.
Daca mai este nevoie de faina sau lapte, mai adaugati putin.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit, la loc cald, cam o ora, o ora si jumatate.

Umplutura:
Branza de oi o framantam cu mana intr-un bol.
Adaugam cascavalul ras, le amestecam.
Stropim cu ulei de masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Rupem 8 bine de dimensiuni aproximativ egale.
Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica si dreptunghiulara.
Punem branza pe o parte din dreptungi, iar cu cealalta venim si acoperim umplutura, presam marginile cu degetele. Procedam astfel cu toate.

Intr-o tigaie incingem ulei.
Rumenim langosii rand pe rand, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.

Le servim calde, simple, cu o cana de lapte, un ceai, iaurt sau cum va mai place.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoici cu urda si marar