Lapte acru de vacă

de ionix in Mancare copii, 8 Dec 2010 | 18816 vizualizari

 

reţeta de la mătuşica mea Viorica, tot de la ea este şi lapticul. simplu şi demenţial de bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte de vacă (lapte de la ţară)
  • 2-3 linguri cu lapte prins sau acru sau smântână
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte acru de vacă:

Se fierbe laptele şi se lasă la răcit doar până este călduţ.

Se ia un borcan şi se unge cu lapte acru, lapte prins sau puţină smântână.

Se toarnă laptele calduţ în borcane, se pune capacul şi se lasă la temperatura camerei pentru 24 de ore.

După cele 24 ore , băgăm borcanele la frigider şi mai lăsăm o zi.

După aceea putem servi un lapte acru extrem de bune.

Este perfect cu puţină sare şi o mamaliguţă fierbinte 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă aveţi mai mult lapte, aşezaţi-l într-un vas de lut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte acru de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

10.12.2010, 08:08

fetele, mulţumesc pentru aprecieri...

Nadina, ţi-a ieşit cu lapte din comerţ?????????????

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:42

mamaieelena 1

17.01.2011, 10:27

bun si gustos

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă de dovleac