Placintele bunicii mele

de anisoara in Prajituri, 28 Mai 2010 | 65098 vizualizari

 

Umplutura la aceste placinte o preparati
din varza calita cu jumari sau cartofi fierti, pe urma prajite, pireu cu ceapa rumenita sau verdeata si ceapa verde foarte multa, amestecata cu oua crude si jumari.
Sau dovleac (bostan) ras prin razatoare cu zahar.

 

INGREDIENTE

  • aluatul
  • 0.5 litru de lapte acru sau chisleag sau chefir
  • 650 gr de faina de calitate superioara
  • un ou
  • 0,5 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita rasa de sare
  • ulei
  • umplutura
  • 1 kg de branza de vaca
  • 3 oua
  • sare dupa gust
  • verdeata - marar si ceapa verde ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele bunicii mele:

Este o reteta foarte usor si foarte repede de preparat.

Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se lipeste de maini , dar daca veti unge mereu mainele cu faina si veti presara pe masa faina- nu se va lipi, se poate lucra usor cu el.

Aluatul se lasa sa se odiheasca pentru cel putin 30 minute.Dar mai bine lasati-l pe mai mult timp, cu cit se va odixni mai mult cu atit devine mai elastic si mai finut.



In acest rastimp preparam umplutura din brinza.



Intr-un vas adinc se amesteca bine brinza de vaca, sarea ouale . Este o umplutura foarte gustoasa, daca veti adauga verdeata tocata si cozi de ceapa verde.



Tigaia cu uleiul o incalziti bine la un foc mijlociu. Sa nu prajiti placinte in tigaia calduta nici intr-un caz.



Pe masa de lucru se presara faina. Aluatul se taie in turte egale, undeva de marimea pumnului.

Fiecare bucata se da prin faina si se aranjeaze pe masa una linga alta. Se ia cite o bucata din aluatul taiat si se turteste cu mana putin, pina obtinem o marime, cam ca farfurioara de la ceai.

Se intinde cu ajutorul sucitorului, sub forma de cerc. Marginile cercului se le intind cat mai subtiri, mijlocul putin mai gros.



Se imparte umplutura de brinza de la centru inspre margini (urmariti metoda de la placintele "Poale´brau").



Dupa aceea aduceti cite un capat la centrul cercului de aluat si lipiti-l. Dupa ce se lipeste si se acopera bine umplutura , se mai turteste deasupra , inca odata placinta si se da o forma rotunda


Se ia placinta si se pune in tigaia infierbantata cu ulei cu partea care a fost lipita in jos . Se invirte cu mana placinta in tigaie pina isi ia forma pe diametrul tigaii.


Placinta se prajeste la un foc domol pe partea de jos cca 3-4 minute si pe urma cu o lopatica de lemn lata se intoarce pe cealalta parte cu ajutorul mainii , se mai prajeste inca 4 minute. E de dorit sa le rumeniti bine. Daca este nevoie, se mai intoarce odata si se mai prajeste putin1-2 minute. La prajire ele se usuca putin.



Dupa ce se scoate placinta din tigaie se pune pe un fund de lemn si se unge minutios cu unt infipt in furculita. La fel se procedeaza cu toate turtele de aluat, adica se formeaza placintele si peurma se prajesc.Se toarna din cind in cind ulei in igaie , se incalzeste si se prajeste urmatoarea placina. Pe urma se ung cu unt si se suprapun placintele una peste alta.



Se servesc si sunt foarte gustoase proaspat prajite in tigaie. Dar daca va raman placinte pentru a doua zi, , ele se incalzesc in cuptorul electric si vor fi deasemenea gustoase.

Sau se aranjeaza felii de placinte in tigaie fara ulei,se aduaga putina apa si la un foc foarte mic cu capacul deasupra le incalziti. Sunt la fel de gustoase.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele bunicii mele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

aziz 1

30.06.2011, 08:46

minunat

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:20

imi aduc aminte de copilarie, cand bunica le facea si ne astepta cu ele calde!

babi5 1

24.08.2013, 20:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si cirese