Placinta cu mere in aluat fin

de dentistutza in Prajituri, 27 Oct 2010 | 8141 vizualizari

 

Placinta cu mere este o slabiciune a sotului..am sistemul meu de-a pregati umplutura care scurteaza din munca, ( nu-mi place sa stau sa rad merele) -iar rezultatul este deosebit. Aluatul este fin, mai cu seama dupa cateva ore si merge la orice fel de umplutura, sarata sau dulce.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 2.5 cani faina
  • 1 cana unt rece cubulete
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 2 linguri otet de mere sau zeama de lamaie
  • pt. umplutura
  • 1.5 kg mere cojite si curatate de samburi
  • 50 gr. unt
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • zahar,coaja de lamaie razuita,scortisoara sau zahar vanilat
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere in aluat fin:

Aluatul: Intr-un castron se amesteca ingredientele turnand apa calda treptat ca sa obtinem o coca elastica si nelipicioasa. Se framanta putin, doar cat este nevoie ca sa se omogenizeze.Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la rece pana este gata umplutura.


Merele-bucatelele se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie si se pun cu untul intr-o cratita la foc mic sa se inmoaie. Se adauga zaharul si aromele dupa gust. Cand s-au inmuiat se iau de pe foc si daca este necesar se mai zdrobesc cu lingura de lemn sau chiar cu unealta de facut piure ( din plastic). Se lasa la racit.


Din aluat se intind doua foi subtiri pe o suprafata infainata si se asambleaza placinta.Se coace la foc potrivit pana se rumeneste se pudreaza cu zahar cat este calda . Bon Apetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere in aluat fin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kamy 1

27.10.2010, 21:14

ce-i cu mere imi place 5f

Ina 1

27.10.2010, 21:22

Cu nereeeeee!!!!!

dentistutza 1

28.10.2010, 08:02

...gata! hocus-pocus...nu mai e!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui