Placinta cu mere cu foi de gris

de ianculubita in Prajituri, 27 Mar 2013 | 9161 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de foarte mult timp si prima data cand am facut-o,cand a fost aproape gata,am scos vasul din cuptor si l-am ridicat deasupra capului sa vad daca s-a imbibat grisul cu sucul de la mere;am scapat vasul,(de yena),mi-a venit peste fata ....cred ca va imaginati ce a urmat!!!!!
Este o placinta buna,buna de tot!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere ionatane(zemoase)
  • 200 g margarina
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • scortisoara
  • 200 g nuca taiata cu cutitul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere cu foi de gris:

Merele rase le amestecam cu 3 linguri scortisoara si vanilia; intr-un bol amestecam faina, grisul, zahar si praful de copt

In tava de yena punem cubulete de margarina cat cuprinde fundul tavii, deasupra jumatate din gris, peste gris jumatate din mere, restul de gris, iar cubulete de margarina, restul de mere, restul de margarina, iar deasupra nuca taiata din belsug; dam la cuptor la foc mediu spre mic 45-50 minute si se taie rece.

TIPS-URI

1

ca sa fiti siguri de reusita respectati cantitatile retetei

2

merele sa fie zemoase ca sucul lor sa patrunda in gris

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere cu foi de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

28.03.2013, 10:49

Mmm cat de buna este

Sidy 1

20.09.2013, 08:31

Asta trebuie incercata neaparat !!!

ianculubita 1

20.09.2013, 08:51

Sidy,nu-ti imaginezi ce buna este si usor de facut!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post, cea mai spornica si ieftina reteta