Prajitura cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 4 Mar 2011 | 4928 vizualizari

 

o alta reteta delicioasa de pandispan cu mere....

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT :
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURA :
  • 6 mere,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 pliculete gelatina,
  • 1 esenta vanilie
  • PENTRU DECORARE :
  • frisca,
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1 .Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile, si, avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma de tarta si o coacem cca 20 min , apoi o lasam la racit.


2. Intre timp, curatam merele , apoi le taiem felii subtiri si le fierbem in apa cat sa le acopere, impreuna cu zaharul; lasam gelatina la inmuiat in 100 ml de apa, apoi o topim pe baie de aburi, fara insa ca aceasta sa fiarba. O adaugam in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele 2 portocale si esenta de vanilie.


3. Turnam compozitia peste blat si o dam la rece , sa se intareasca. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

05.03.2011, 23:29

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:16

adry88 1

11.06.2011, 17:37

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo (post)