Prajitura cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 4 Mar 2011 | 4753 vizualizari

 

o alta reteta delicioasa de pandispan cu mere....

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT :
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURA :
  • 6 mere,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 pliculete gelatina,
  • 1 esenta vanilie
  • PENTRU DECORARE :
  • frisca,
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1 .Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile, si, avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma de tarta si o coacem cca 20 min , apoi o lasam la racit.

2. Intre timp, curatam merele , apoi le taiem felii subtiri si le fierbem in apa cat sa le acopere, impreuna cu zaharul; lasam gelatina la inmuiat in 100 ml de apa, apoi o topim pe baie de aburi, fara insa ca aceasta sa fiarba. O adaugam in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele 2 portocale si esenta de vanilie.

3. Turnam compozitia peste blat si o dam la rece , sa se intareasca. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

05.03.2011, 23:29

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:16

adry88 1

11.06.2011, 17:37

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L