Dupa ce am incercat mai multe retete de lapte condensat si nu m-a multumit niciuna pentru ca iesea ba prea dulce, ba prea gras, ba si dulce si gras, am decis sa-l fac dupa propriul meu gust. Nu vreau nicidecum sa-l laud, dar a iesit fantastic. Fin si echilibrat astea sunt cuvintele are il caracterizeaza. Garantat nu veti mai cumpara vreodata lapte condensat. :)
1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine.
2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam.
3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam.
4. Punem laptele intr-un borcan/vas etans si dam la frigider.
Din cantitatile mentionate ies 600 g lapte condensat.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro