Lapte cu gris si para

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 21 Oct 2013 | 8004 vizualizari

 

Bun pentru copiii mici si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte proaspat de capra
  • 50-70 g de gris
  • o para bine coapta
  • un praf de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu gris si para:

Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam praful de scortisoara si omogenizam usor. Se serveste in timp ce mananca si bebelusul :) Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este foarte important ca inainte de a adauga para sau/si grisul, sa lasam laptele sa dea in clocot (sa fiarba bine), pentru a evita eventualele probleme la cel mic.

2

Cantitatea de gris variaza in functie de textura dorita.

3

Ca indulcitor, daca doriti neaparat, adaugati un sirop natural sau daca este permis, putina miere de albine. Daca optati pentru zahar, incercati sa folositi o cantitate cat mai mica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu gris si para" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Dya Daniela Andrei 1

21.10.2013, 16:11

Simona Adry Rocsiuta

Va multumesc!

Dya Daniela Andrei 1

21.10.2013, 17:30

Cleme merci!

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte