Lapte de pasare

de alinutzika in Dulciuri, 31 Iul 2011 | 5388 vizualizari

 

Un dulce rapid si tareee bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 4 oua mari  
  •  esenta de vanilie  
  • 6 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o lingura mare bulgarasi de albus si se pun cu grija in lapte, se lasa 2-3 minute si se intorc pe cealalta parte. (Nu inteleg de ce unele gospodine isi dau de lucru si fierb separat albusurile, in apa, nu in lapte. Albusurile fierte in lapte au un gust mai bun, nu-si schimba culoarea, ca doar laptele e tot alb si in plus, nu aveti de spalat inca un vas:))
Intre timp, se mixeaza galbenusurile cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie. Jumatate din compozitia de galbenusuri se pune in lapte, amestecand usor, iar restul se prelinge pe bulgarasii de albus.Se mai lasa la foc slab inca vreo 3 minute, apoi e gata de savurat.

Daca il vreti mai dulce, puneti mai mult zahar...

TIPS-URI

1

Cel mai bun e rece,de la frigider, caci are gust de inghetata topita, dar daca nu mai aveti rabdare...ca si mine....:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno