Lapte de pasare

de alinutzika in Dulciuri, 31 Iul 2011 | 4748 vizualizari

 

Un dulce rapid si tareee bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 4 oua mari  
  •  esenta de vanilie  
  • 6 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o lingura mare bulgarasi de albus si se pun cu grija in lapte, se lasa 2-3 minute si se intorc pe cealalta parte. (Nu inteleg de ce unele gospodine isi dau de lucru si fierb separat albusurile, in apa, nu in lapte. Albusurile fierte in lapte au un gust mai bun, nu-si schimba culoarea, ca doar laptele e tot alb si in plus, nu aveti de spalat inca un vas:))
Intre timp, se mixeaza galbenusurile cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie. Jumatate din compozitia de galbenusuri se pune in lapte, amestecand usor, iar restul se prelinge pe bulgarasii de albus.Se mai lasa la foc slab inca vreo 3 minute, apoi e gata de savurat.

Daca il vreti mai dulce, puneti mai mult zahar...

TIPS-URI

1

Cel mai bun e rece,de la frigider, caci are gust de inghetata topita, dar daca nu mai aveti rabdare...ca si mine....:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

COVRIGI POLONEZI

ieri la 14:05

Reteta de prajitura de Februarie

pe 05.02 la 20:48

Reteta de paine fara framantare

pe 05.02 la 20:02

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2141 puncte

oanapl

1030 puncte

Rocsi

828 puncte

dantes

721 puncte

 Merisor

700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere Sarlatanca