Aluat pentru placinte

de gabriel39 in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 861 vizualizari

 

Aluat fraged pentru placinte.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 400g faina
  • 1ou
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • esente, rom, vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinte:

Laptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste.


Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune oul, lingurita de bicarbonat, zaharul vanilat si esentele, se amesteca bine apoi se pune putin cate putin din faina si se amesteca bine. In functie d emarimea oului se poate ca cele 400 g faina sa nu fie necesara toata. Se continua framantarea pana se incorporeaza faina si srezulta un aluat moale dar nelipicios.


Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara apoi se da la frigider minimum o jumatate de ora.


Acest aluat dulce se poate folosi cu diferite umpluturi, mere, branza dulce si stafide, dovleac


Din acest alaut rezulta 2 foi. Daca dorim mai mult aluat se dubleaza cantitatile.'


Este un aluat garanta de fraged si gustos.

 

TIPS-URI

1

Pentru placinta cu dovleac, mere, branza dulce sau stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

24.10.2016, 20:44

Este un aluat bun!

Gherca Daniela 1

24.10.2016, 21:53

Renataedina 1

25.10.2016, 08:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere