Ciocolata de casa

de laylalala in Dulciuri, 4 Feb 2011 | 12651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •          150 ml lapte
  •          150 gr zahar
  •          20 gr zahar vanilat bourbon
  •          100 gr unt
  •          140 gr ciocolata din comert (eu am folosit amestec de ciocolata cu lapte& amaruie)
  •          ½ lingurita esenta de rom
  •          250 gr lapte praf
  •          alune/stafide (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:



  1. Intr-o cratita pune la fiert laptele cu zaharul. Lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Separat, topeste untul impreuna cu ciocolata. Lasa ambele sa se raceasca putin.

  2. Amesteca compozitia cu lapte si cea cu ciocolata imreuna apoi incorporeaza romul. Inglobeaza laptele praf si amesteca pana la omogenizare. Pune compozitia intr-un vas tapetat cu foaie de copt, presara cu alune/stafide daca folosesti si lasa sa se raceasca peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

cosmin_kmt 1

05.04.2013, 15:54

important e,.....sa fie facuta cu lapte praf si cacao

diaconta 1

05.04.2013, 15:57

Cosmin,ciocolata de casa e cel mai simplu "dulce",iar retete avem multe.Spor la treaba si bun venit

jolygina 1

06.04.2013, 00:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si rom