Lapte de pasare

de danakarin in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 4159 vizualizari

 

In toata perioada Sarbatorilor am facut tot felul de "bunatati" pe care nu am avut insa timp sa le postez, imi scot parleala acuma....sa vedem daca o sa va placa...dulcele copilarie...
Nu cred sa fie copil care sa nu fi intrebat: dar chiar ai muls o pasare...??

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 0 lingura de amindon
  • un baton de vanilie
  • 1 l de lapte
  • un pic de rom
  • fulgi de migdale si de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute,  galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am scos cu o strecuratoare in vasul de sticla care l-am pregatit pentru "produsul final".

Am amestecat galbenusurile cu zahar, pina la o consistenta spumoasa si pana si-au dublat volumul, am adaugat amidonul si am turnat compozitia in laptele cu vanilie in care initial am fiert galustele de albus. Am amestecat pe foc foarte mic, pana crema s-a ingrosat ca o smantana, apoi am turnat-o  cu grija in vasul cu galuste de albus si am aromatizat cu un pic de rom. Am lasat totul la rece.

Inainte de a servi am presarat ciocolata rasa si fulgi de migdale, pe care i-am prajit usor in tigae, fara ulei.

TIPS-URI

1

crema trebuie turnata incet peste lapte, amestecand continuu, altfel se "taie "

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mena29 1

09.01.2012, 15:02

Delicios!

danakarin 1

10.01.2012, 08:26

multzumesc, Mihaela !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare