Lapte de pasare

de danakarin in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 2525 vizualizari

 

In toata perioada Sarbatorilor am facut tot felul de "bunatati" pe care nu am avut insa timp sa le postez, imi scot parleala acuma....sa vedem daca o sa va placa...dulcele copilarie...
Nu cred sa fie copil care sa nu fi intrebat: dar chiar ai muls o pasare...??

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 0 lingura de amindon
  • un baton de vanilie
  • 1 l de lapte
  • un pic de rom
  • fulgi de migdale si de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute, galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am scos cu o strecuratoare in vasul de sticla care l-am pregatit pentru "produsul final".


Am amestecat galbenusurile cu zahar, pina la o consistenta spumoasa si pana si-au dublat volumul, am adaugat amidonul si am turnat compozitia in laptele cu vanilie in care initial am fiert galustele de albus. Am amestecat pe foc foarte mic, pana crema s-a ingrosat ca o smantana, apoi am turnat-o cu grija in vasul cu galuste de albus si am aromatizat cu un pic de rom. Am lasat totul la rece.


Inainte de a servi am presarat ciocolata rasa si fulgi de migdale, pe care i-am prajit usor in tigae, fara ulei.

 

TIPS-URI

1

crema trebuie turnata incet peste lapte, amestecand continuu, altfel se "taie "

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

09.01.2012, 15:02

Delicios!

danakarin 1

10.01.2012, 08:26

multzumesc, Mihaela !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare