In toata perioada Sarbatorilor am facut tot felul de "bunatati" pe care nu am avut insa timp sa le postez, imi scot parleala acuma....sa vedem daca o sa va placa...dulcele copilarie...
Nu cred sa fie copil care sa nu fi intrebat: dar chiar ai muls o pasare...??
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute, galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am scos cu o strecuratoare in vasul de sticla care l-am pregatit pentru "produsul final".
Am amestecat galbenusurile cu zahar, pina la o consistenta spumoasa si pana si-au dublat volumul, am adaugat amidonul si am turnat compozitia in laptele cu vanilie in care initial am fiert galustele de albus. Am amestecat pe foc foarte mic, pana crema s-a ingrosat ca o smantana, apoi am turnat-o cu grija in vasul cu galuste de albus si am aromatizat cu un pic de rom. Am lasat totul la rece.
Inainte de a servi am presarat ciocolata rasa si fulgi de migdale, pe care i-am prajit usor in tigae, fara ulei.
1
crema trebuie turnata incet peste lapte, amestecand continuu, altfel se "taie "
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro