Lapte de pasare

de Gina_Cristina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 4177 vizualizari

 

Un deliciu al copilariei mele,dar si a copiilor mei

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4-5 oua(dupa preferinta)
  • 2-3 linguri de faina
  • 150-200 gr zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele trebuie fiert inainte, se ia de pe foc pana se pregatesc norisorii din albusuri si crema.


Norisorii se prepara astfel: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 50 gr zahar asa ca si pentru bezea, galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana devine o spuma si se adauga faina. Se pune laptele pe foc, iar in momentul cand incepe din nou sa fiarba se ia cu o lingura din albusurile batute spuma si se pune in lapte. Se lasa cca 2 minute se fiarba dupa care se intorc pe partea cealalta .Dupa alte 2 minute se vor lua intr-un strecurator si tot asa pana se termina de facut norisorii.


Apoi se ia bolul cu galbenusuri si se ia cu o lingura din lapte si se pune peste galbenusuri pana se subtiaza putin compozitia, dupa care se toarna tot peste lapte si se lasa la fiert 2-3 minute. Apoi se rastoarna norisorii peste crema rezultata.


Zaharul se poate pune dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:16

Imi placeeee

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:21

elida 1

25.02.2014, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare - Dukan