Lapte de pasare

de simo_brkic in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 20652 vizualizari

 

fetelor de cand nu ati mai papat un Lapte de Pasare? =) eu de aproximativ 16 ani..si imi era TARE DOR SI POFTA!!asa ca desi nu am mai incercat niciodata sa il fac,astazi am strans dintii si uite rezultatul !tin sa precizez ca nu am reusit sa il las la frigider mai mult de 10 minute xD =)) :PPPP

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem  850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri;

Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit  sare.

Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.

Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba si poi ii scoatem pe o farfurie 

In galbenusurile cu zahar adaugam cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.Il punem poi la frigider aproximativ 2 ore si ..Pofta Buna!!:);)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simo_brkic 1

11.05.2012, 00:02

delicios!asa e ,usor de facut ,ne trezeste multe amintiri =) cele mai frumoase ale vietii si daca in familie sunt persoane care nu il papa,mai bine!papam noi tot

mihaelar63 1

28.06.2012, 15:18

cam de vreo 25 de ani nu am mai mancat asa ceva .

simo_brkic 1

28.06.2012, 17:21

poi fa Mihaela o sa iti trezeasca si mai multe amintiri ,ale copilariei ...pe langa faptul ca e YAMY

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare