Lapte de pasare

de madi_marin in Dulciuri, 6 Iun 2010 | 3448 vizualizari

 

Am vazut si la nadina si la gaby ca au preparat de curand acest desert si pentru ca nu mai facusem de mult, mi-am propus sa il fac si eu. E delicios...

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura  praf de budinca de vanilie
  • 2 esente de vanilie
  • 6 linguri cu zahar
  • dulceata de visine pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele se pune la incalzit cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere apoi se inchide focul.


Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu celelalte 3 linguri de zahar, iar galbenusurile se freaca bine cu praful de budinca si esenta de vanilie.


Se pune laptele din nou la foc mic si in el se pun galuste de albus. Se lasa 2 mnute pe o parte, apoi se intorc usor pe partea cealalta inca 2 minute. Se scot cu o spumiera pe o farfurie .


In amestecul de galbenusuri se pun 3 linguri de lapte cald , apoi se toarna in fir subtire in laptele din oala si se amesteca rapid pentru cateva minute pana se ingroasa si rezulta un sos. Se stinge focul si se pun in sos si galustele de albus. Se da la rece.


Pentru servire eu am folosit dulceata de visine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

madi_marin 1

08.06.2010, 13:59

Sylvia....multumesc

mena29 1

08.06.2010, 21:17

deea986 1

23.06.2011, 13:15

Arata super, mai ales cu dulceata deasupra!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oameni de zapada