Lapte de pasare cu glazura de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 4182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu glazura de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece. 

Se pune laptele la fiert. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se bat pana se intaresc. Se rup cu lingura galuste de albus si se fierb pe rand in lapte cateva secunde pe fiecare parte. Se scot si se aseaza in boluri. 

Se adauga in lapte compozitia cu galbenusuri si se fierbe la foc potrivit invartind cu telul pana capata cosistenta unei budinci(cam 5 minute). Cand e gata, se toarna in boluri pe langa albusuri cu grija si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde si se toarna deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Corinuta 1

07.10.2010, 12:48

Adinamultumesc!

mena29 1

14.10.2010, 20:58

ce bunatate am gasit aici

Cris2711 1

04.03.2011, 18:36

mena si mie imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema ganache