Lasagna Bolognese

de RataciriCulinare in Lasagna, 15 Mar 2015 | 1829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sos Bolognese:
  • 500 g carne tocata vita,
  • 500 g rosii tocate cubulete in sos,
  • 200 ml apa,un morcov,
  • 3 catei usturoi,o ceapa,sare, piper, foaie de dafin,
  • condimente de Provence.
  • Ingrediente Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte,
  • 60 g faina,
  • 50 g unt,
  • nucsoara, sare.
  • Ingredinete lasagna:
  • 1/2 pachet foi de lasagna,
  • 300 g mozzarela rasa,
  • 200 g parmezan ras,
  • Sos Bechamel,
  • Sos Bolognese.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna Bolognese:

Mod de preparare Sos Bolognese:


Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de legume impreuna cu carnea de vita pana se inmoaie (2-3 minute). Adaugam rosiile si apa si lasam la foc mic timp de 60 minute amestecand din cand in cand, compozitia trebuie sa fie ca un sos.


Mod de preparare Sos Bechamel:


Topim untul intr-o cratita cu fund dublu, adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele treptat, sarea si nucsoara, lasand sa fiarba 20 de minute. Sosul se tine la cald (atentie sa nu prinda crusta).


Mod de preparare Lasagna:


Intr-un vas dreptunghiular, termorezistent asezam in straturi foile de lasagna, sosul bechamel, parmezan si sosul bolognese. Repetam procesul pentru a obtine 4 straturi iar ultimul strat sa fie alcatuit din foaie de lasagna, sos bechamel, parmezan si mozzarela.


Bagam totul la cuptor pentru 30 minute (pana se gratineaza mozzarela).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

dantes 1

16.03.2015, 07:56

Buna!

Rocsi 1

16.03.2015, 21:09

Buna!

monik80 1

18.03.2015, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci