Lasagna Bolognese

de RataciriCulinare in Lasagna, 15 Mar 2015 | 4546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sos Bolognese:
  • 500 g carne tocata vita,
  • 500 g rosii tocate cubulete in sos,
  • 200 ml apa,un morcov,
  • 3 catei usturoi,o ceapa,sare, piper, foaie de dafin,
  • condimente de Provence.
  • Ingrediente Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte,
  • 60 g faina,
  • 50 g unt,
  • nucsoara, sare.
  • Ingredinete lasagna:
  • 1/2 pachet foi de lasagna,
  • 300 g mozzarela rasa,
  • 200 g parmezan ras,
  • Sos Bechamel,
  • Sos Bolognese.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna Bolognese:

Mod de preparare Sos Bolognese:

Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de legume impreuna cu carnea de vita pana se inmoaie (2-3 minute). Adaugam rosiile si apa si lasam la foc mic timp de 60 minute amestecand din cand in cand, compozitia trebuie sa fie ca un sos.

Mod de preparare Sos Bechamel:

Topim untul intr-o cratita cu fund dublu, adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele treptat, sarea si nucsoara, lasand sa fiarba 20 de minute. Sosul se tine la cald (atentie sa nu prinda crusta).

Mod de preparare Lasagna:

Intr-un vas dreptunghiular, termorezistent asezam in straturi foile de lasagna, sosul bechamel, parmezan si sosul bolognese. Repetam procesul pentru a obtine 4 straturi iar ultimul strat sa fie alcatuit din foaie de lasagna, sos bechamel, parmezan si mozzarela.

Bagam totul la cuptor pentru 30 minute (pana se gratineaza mozzarela).

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si vinete? -" Foarte simplu mama..."