Lasagna italiana

de brunetica in Lasagna, 21 Oct 2011 | 5952 vizualizari

 

Dorit sa gatiti ceva rapid si nu stiti ce atunci Lasagne este o ideie minunata .

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de lasagne ,
  • 800 g. sos ragu ,
  • 1000 g, sos besciamella ,
  • 100 g. parmigiano ( parmezan ) ,
  • 3 linguri de ulei de masline .
  • Pentru foile de lasagne
  • 4 oua ,
  • o lingurita sare ,
  • faina cat cuprinde .
  • Pentru sosul besciamella
  • 100 g. faina ,
  • 100 g. unt ,
  • 1 litru lapte ,
  • sare si nucsoara rasa . 
  • Pentru sosul ragu
  • 2 morcovi ,
  • 1 ceapa ,
  • 2 cozi telina ,
  • 1 linguri ulei de masline ,
  • 300 g. carne tocata  vita ,
  • 1 sticla suc de rosii ,
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna italiana:

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa). Pina umplem tava punem o foaie de lasagnea si sos ,pe ultima foaie de lasagna intindem sos besciamella si parmezanul si dam la cuptor pentru o ora jumate. Cand este gata lasagnea noastra trebuie sa aibe o crusta .


Pentru foile de lasagne:


Cele 4 oua cu sarea le punem intr-un castron si adaugam faina cat cuprinde pentru a realiza un aluat mai vartos. Intindem aluatul cu sucitorul foaie groasa de 3-4 milimetri. Din foaia rezultata taiem foile de lasagne .


Pentru besciamella


Untul il topim , adaugam faina si amestecam pentru a nu se face cocoloase , lasam cateva minunte pentru a se forma o crema de culoarea nucsoarei si adaugam laptele caldut amestecand pentru a evita cocoloasele , lasam la fiert pentru 15 minunte la foc mic , cand sosul este aproape gata adaugam sarea si nucsoara rasa amestecam si lasam pana sosul este gata.


Pentru sosul ragu


Legumele dupa ce le-am spalat le taiem marunt si le punem la calit in uleiul incins , lasam cateva minunte si adaugam carnea , sarea si piperul si amestecam bine pentru a se incorpora ingredientele, lasa cateva minunte si adaugam vinul amestecam si lasam sa se evapore vinul. Dupa evaporare adaugam sucul de rosii diluat cu apa si amestecam , acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 2 ore.


Retetele de sosuri le-am scris pe scurt pentru ca le-am deja postate. Tot timpul cand doresc sa fac lasagne folosesc sosurile facute in casa si iese o lasagnea delicios de buna .


Pofta buna !!!!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

brunetica 1

24.10.2011, 08:55

super Luk

Kori 1

25.10.2011, 22:04

foarte super buna arata! ce pofta mi-eee, tre sa trag o fuga pana-n Italia))

brunetica 1

26.10.2011, 12:33

vino Kori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Lasagna