Lasagna bolognese

de oanapl in Vita, 2 Feb 2017 | 569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru sos bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1kg rosii
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • rozmarin uscat
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • pentru sosul bechamel:
  • 70 g unt
  • 70 g faina
  • 700 ml lapte
  • cimbru uscat
  • nucsoara uscata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin 
  • pentru asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna bolognese:

Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata.


Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi vinul si supa de legume si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta.


Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi cimbru, nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.


Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos de carne, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi sos bechamel, sos de carne, parmezan apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos béchamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

oanapl 1

03.02.2017, 12:00

kytz 1

03.02.2017, 18:06

miki_a 1

04.02.2017, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne vita