Vacuta in vin pe pat de legume

de ionix in Vita, 17 Noi 2009 | 2406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de vita
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 cepe galbene
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 2 linguri cu unt
  • 2-3 foi de dafin
  • 7-8 catei usturoi
  • 4 linguri cu suc de rosii
  • ½ pahar apa
  • Sare, cimbru, tarhon, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta in vin pe pat de legume:


Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare.


Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si lingurile cu sos de rosii, cateii de usturoi si foile de dafin. Se adauga apa si se pune folie de aluminiu peste tava.


Se da la cuptor, care a fost incins in prealabil, la foc mediu pentru 10 min apoi la foc mic. Dupa circa o ora se adauga si vinul, punand inapoi folia de aluminiu.


Se lasa la cuptor la foc mic inca o ora, se incearca carnea inainte de a lua de pe foc.


tava.


Se serveste cu garniture de orez sau cartofi si cu muraturi.



Pofta buna!






 

TIPS-URI

1

Tips: daca furculita intra cu usurinta in carne inseamna ca este facuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta in vin pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

luminita20_2006 1

17.11.2009, 15:53

e interesanta...imi place

Adinuta 1

17.11.2009, 20:12

foarte frumos arata

ionix 1

24.11.2009, 13:54

fetelor, ma bucur ca va place ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sos de ciuperci