Lasagna cu anghinare

de AnaDavid in Lasagna, 12 Oct 2017 | 2550 vizualizari

 

Lasagna este un preparat foarte cunoscut, un simbol al Italiei si se poate pregati cu ingrediente pe care le avem la dispozitie, important este sa folosim sosul besamel. Se poate pregati si lasagna gustoasa de post cu legume si besamel facut cu lapte de soia, lasagna cu peste sau fructe de mare si asa mai departe.
Astazi pregatim lasagna cu anghinare si chorizo, un preparat diferit si de impact, vedem reteta.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de paste lasagna
  • 4 anghinare proaspate sau 250 gr de anghinare la borcan
  • 500 ml sos besamel
  • 150 gr ceapa tacata marunt
  • 50 gr unt
  • 80 ml ulei de masline
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 150 gr carnati chorizo
  • 150 gr parmezan
  • 200 ml supa de pui sau legume
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu anghinare:

Se taie anghinarele la jumate, se scoate miezul și frunzele exterioare mai dure. Se taie felii subtiri si sa pune în apă cu lămâie să nu devină negre.

Indepărtam pielita de pe cârnați si taiem cubulete mici. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline si ceapa decojita si tocata, se prăjește la foc mediu și se adaugă bucățile de cârnați.

Adaugam anghinarele, tăiate în felii subțiri, sare și piper si gatim pentru un sfert de oră. Dacă este prea uscata, se adaugă puțină apă.

Daca folositi paste proaspate, este ok, dar daca folositi paste uscate, trebuie fierte 4-5 minute in apa clocotita cu sare.

Acum punem totul pe tava; putin unt pe tava sau daca preferiti ulei de masline, un prim strat de paste, un strat din compozitia cu cârnați și anghinare, un pic de besamel si putin parmezan.

Se acoperă cu un alt strat de paste, sos cu anghinare, besamel si parmezan si asa pana terminam toate ingredientele.

Acoperim ultimul strat cu sos bechamel, apoi se toarnă un pic de supa pe lateral, astfel încât colțurile sa nu sa arda!

Se coace timp de 20-25 minute în cuptor, la 200 de grade C.

TIPS-URI

1

Lasati sa se raceasca cel putin 20 minute înainte de a aduce la masa

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu anghinare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de vita