Lasagna cu carne

de simona72 in Lasagna, 18 Aug 2013 | 19642 vizualizari

 

Este o reteta extrem de placuta si usor de facut. Se poate face in mai multe feluri, cu carne sau fara, doar cu legume, intre straturile de placi de paste se pot pune dupa preferinte sosurile si legumele....

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi lasagna
  • pt umplutura:
  • 400 gr carne vitel
  • 400 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(garam masala, berbere, 5 arome...de care va place)
  • 1/2 lingurita boia(afumata am pus eu)
  • 250 gr cascaval(feliat am avut eu)
  • pt sosul de rosii:
  • 1 kg rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita sos piri piri(sau orice sos iute)
  • 1-2 linguri sos de ardei copt(gulas de casa)
  • pt sosul bechamel:
  • 500-600 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite de faina
  • sare
  • nucsoara
  • piper alb
  • pt uns tava:
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne:

Ceapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este albicioasa, iar apoi se continua calirea pana scade apa pe care a lasat-o carnea. Dupa ce carnea a fost calita eu am mai dat-o inca odata prin robot pt ca prima oara cand am tocat-o la robot a ramas cam mare. Se adauga condimentele dupa gust si se amesteca compozitia.


Pt sosul de rosii: rosiile se curata de coaja, se trec prin blender si se pun pe foc. se lasa pana mai scade si se mai ingroasa putin sosul si se adauga sare, piper, sos iute dupa gust si pasta de ardei copti.


Pt sosul bechamel: se pune uleiul de masline si untul, iar cand acestea s-au incins se adauga faina si se amesteca cu un tel sa se desfaca. Se adauga laptele cate putin, iar in tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri si se adauga sare si piper alb dupa gust si nucsoara proaspat rasa.


Pt asamblare: ne trebuie o tava termorezistenta unsa bine cu unt. Foile de lasagna inainte de a fi puse in tava le trec prin apa, asa ca-mi pregatesc langa mine un castron cu apa prin care trec foile. Punem un strat de foi in tava unsa cu unt, sos de rosii sa acopere bine foile, carne tocata, sos bechamel, cascaval ras sau feliat cum am avut eu. Repetati cu foi, sos rosu, carne, sos alb, cascaval pana terminati ingredientele, iar deasupra sa va ramana cascaval. Dati tava la cuptorul incins la 180 gr pt 30 minute si mai lasati tava in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

rosiile se pot inlocui cu rosii in suc la conserva sau suc de rosii

2

puteti sa puneti si altfel straturile:sos alb, sos rosu, carne

3

in loc de carne puteti sa folositi vinete, dovlecei, facuti pe gratar prima oara

4

inainte sa o serviti, sa o lasati sa se racesca, sa fie calda, sa nu fie fierbinte ca aveti toate sansele sa se imprastie, iar sosul sa curga

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

jolygina 1

21.08.2013, 18:52

Alexandra Burz 1

23.08.2013, 19:39

un deliciu

Pushaa 1

05.02.2014, 13:19

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata de porc