Lasagne Bolognese de Casă

de Catalina L in Lasagna, 4 Mar 2015 | 3499 vizualizari

 

O reteta un pic lunga de pregatit dar foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru sosul bechamel

  • 3 linguri faina
  • 600 ml de lapte
  • Unt 30g
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • 1 lingura cascaval ras
  • Sare și piper

Pentru sosul Bolognese

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocata
  • 400 g sos de rosii de casa (reteta aici)
  • 150 ml de apa
  • 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de masline

+

FOI DE LASAGNE,

  • 200 g cascaval ras,
  • 50g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese de Casă:

Avem nevoie de trei preparate:

- foi de lasagne de casă -  reteta aici

- sos Bolognese                  

- sos Bechamel                       

 

Sosul Bolognese 

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Curatam si radem morcovul. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul, ardeiul apoi carnea si amestecam totul bine. Adaugati sosul de roșii, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.

 

Sosul bechamel    

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede. Gatiti la foc mic, fără rumenire. Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat marunt. Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul, se asezoneaza cu sare și piper. La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

Pregătirea lasagnei:

Se amestecă sosul Bolognese cu sosul Béchamel. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos, apoi foile de lasagne, apoi alternam ; sos, cascaval ras, foi de lasagne de 3 ori. Se presara putin unt si cascaval ras. Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 25 min.

Poftă Bună !!!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese de Casă" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla bolognese