Lasagna cu carne de vitel

de alexandranistor in Lasagna, 24 Oct 2014 | 2846 vizualizari

 

Desi reteta originala se bazeaza pe doi tipuri de carne, prefer carnea de vitel pentru lasagna pt. ca face ca preparatul sa nu mai fie atat de greu si de satios. Am incercat de asemenea si carnea de pui si iese de asemenea gustos, dar nu se compara cu carnea proaspata de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vitel
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 cani de supa
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte
  • 250 g de smantana
  • 300 g bulion
  • 200 g cascaval
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vitel:

Intr-o tigaie mai mare, sau wok (eu prefer wokul) se pun vreo 2 linguri de ulei, se lasa la incins si se caleste ceapa fara sa se arda. Apoi se adauga carnea, sare, piper si se amesteca pana cand se rumeneste uniform. Dupa ce carnea a prins culoare se adauga supa (eu de regula, fierb un ibric de apa si adaug un cubulet de delicat) si se pun deasupra 2 liguri de faina. Se amesteca incontinuu, pana cand sosul devine gros. Se ia tigaia de pe foc si se lasa la racit.


Intre timp se pregateste sos bechamel din lapte, unt si faina. Pentru acesta topiti untul la foc mic, adaugati restul de faina si completati incet cu lapte incercand sa nu faceti cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat suficient bechamelul, opriti focul si apucati-va de tava.


Aceasta se unge bine cu un strat de bechamel pe fund. Dupa ce ungeti tava, luati un bol si amestecati smantana si bulionul. Peste bechamelul din tava puneti un strat de foi de lasagna. Verificati daca s-a racit cat de cat carnea, adaugati un ou crud in compozitie, pesmetul si o mana de cascaval ras; amestecat si umplutura este gata. Cu o lingura, puneti un strat de carne peste foi. Peste carne puneti un strat uniform de sos din bulion si smantana si un pumn de cascaval ras. Continuati cu urmatorul strat, aplicand bechamel peste fiecare. La sfarsit, cand ati pus ultimul strat, ungeti cu mai mult bechamel, sos din bulion si smantana si cascaval. Acoperiti cu folie de aluminiu si bagati la cuptor timp de 30 min. Dupa 20 min, scoateti folia de aluminiu si mai lasati 10 minute sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

pentru servire, lasati-o sa se odihneasca cel putin 15-20 minute, altfel taierea si portionarea vor fi foarte dificile.

2

Pentru o culoare mai aprinsa la rumenit, adaugati mai mult sos de bulion cu smantana (eu de obicei suplimentez cantitatea special pt. asta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Xandrinne 1

25.10.2014, 11:19

Gherca Daniela 1

25.10.2014, 22:33

Rocsi 1

26.10.2014, 10:50

Bine ai venit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si parmezan